Četvrta nedjelja došašća

Četvrta nedjelja došašća

Župni oglasi

Četvrta nedjelja došašća – C (23/12/2018)

Župe Ravno i Trebinja

 

  1. Danas je četvrta nedjelja došašća…
  2. Prošle nedjelje, treće došašća, bila je i nedjelja Caritasa. Za potrebne smo prikupili u milostinji na Trebinji 450 KM a u Ravnom 750 KM. Novac smo proslijedili u našu Biskupiju. Zahvaljujem svima koji su sudjelovali…
  3. Obišli smo naše stare i bolesne te ih ispovjedili i pričestili prema najavljenom rasporedu: u župi Trebinja oko sedamdesetak osoba (70), u župi Ravno pedesetak osoba (50) uključujući i one koji su to željeli iz Staračkog doma.
  4. Sutra (ponedjeljak, 24. prosinac) je Badnji dan. Svete mise Polnoćke, ako Bog da, bit će u našim župnim crkvama na Trebinji i u Ravnom. Poslije misa, kako ste već i navikli, svraća se u naše župne dvorane na čestitanje i nazdravljanje. Župnik će sa svoje strane pribaviti nešto pića ali ne alkoholnog. To ćete ponijeti sa sobom ako slučajno netko pije (vino i rakiju – da se proba!). A naše će domaćice – evo ih sada pozivam! - prije mise ponoćke donijeti ponešto slatko ili slano u naše župne dvorane, da se nakon običajnog posta Badnjega dana i omrsimo poslije Polnoćke!
  5. Na sam dan Božića bit će mise u župnim crkvama na Trebinji u 10 sati i u Ravnom u 11 sati. Također na Božić – jer imamo ove godine svećenika koji nam pomaže – bit će mise u Trnčini u 8.30 sati te u Veljoj Međi u 9 sati. Ove godine tako, dogodine vidjet ćemo…
  6. Na Stjepana u srijedu (26/12/2018) svete mise bit će u Ravnom u crkvi u 8 sati a na Trebinji u crkvi u 10 sati.
  7. Na Ivana u četvrtak (27/12/2018) započinjemo blagoslov obitelji prema planu što ste ga dobili i imate ga otisnutog na listu i na našoj internetskoj stranici. Također na poleđini spomenutog lista imate jedan kratki upitnik za župnu statistiku – popis župljana/obitelji, pa ga ispunite. Preuzet ću ga popunjenog prigodom blagoslova obitelji. Ovo je blagoslov obitelji i ne planiramo blagoslivljati prazne kuće. Ako imate kuću ili neku drugu građevinu za blagoslov učinit ćemo to rado nekom drugom prigodom!
  8. Slijedeće nedjelje (30/12/2018) jest blagdan Svete obitelji Isusa, Marije i Josipa. Svete mise će biti u 8.30 u Staračkom domu u Ravnom, u 10 sati na Trebinji u crkvi i u 11 sati u crkvi u Ravnom.

Go back