Druga nedjelja Došašća - C

Župni oglasi: Druga nedjelja Došašća

 

  1. Danas je druga nedjelja došašća…
  2. U četvrtak, na sv. Luciju, 13. prosinca, naš biskup Ratko Perić blagoslovit će kapelicu Sv. Josipa Radnika u našem Staračkom domu s početkom u 11 sati. U trodnevnoj pripravi za ovaj događaj, sutra, 10. prosinca, bit će susret s korisnicima doma te osobama treće životne dobi i prigoda za božićnu ispovijed sa svetom misom koju predvodi domaći župnik. U utorak, 11. prosinca, ravnatelj biskupijskog Caritasa, don Ante Komadina, imat će susret s djelatnicima Staračkog doma i Doma zdravlja u Ravnom, uz prigodu za ispovijed i svetu misu. U srijedu, 12. prosinca, susret s djelatnicima zaposlenim u našim općinskim službama kao i s drugima koji to žele, imat će don Željko Majić, generalni vikar naših biskupija. Predviđena je također prigoda za ispovijed i sveta misa. Sva ova tri dana događanja u našem Staračkom domu započinju u 10 sati.
  3. U petak, 14. prosinca, misa s ispovijedi bit će u Veljoj Međi u 9 sati a na Pećini u 12 sati, uz ispovijed starih i nemoćnih po njihovim kućama.
  4. Zamolit ću sve one koji još to nisu učinili a imaju u svojoj obitelji ili susjedstvu starije i nemoćne osobe, koji ne mogu doći u crkvu, da mi svaku osobu prijave pojedinačno kako bih mogao planirati posjet bolesnicima i podjelu sakramenata.
  5. Slijedeća nedjelja je treća nedjelja došašća, ujedno i Nedjelja Caritasa. Milostinja ove nedjelje je u cijelosti namijenjena u karitativne svrhe. Svete mise bit će na Trebinji u 10 sati i u Ravnom u 11 sati.
  6. Božićna ispovijed za nas pokretne bit će u ponedjeljak, 17. prosinca, na Trebinji u crkvi u 9 sati a u Ravnom u crkvi u 11 sati. Bit će na raspolaganju za ispovijed svećenici iz našeg Dekanata.
  7. Vjeronaučne aktivnosti slijedeći vikend na Trebinji u crkvi bit će u petak navečer u 18 sati au Ravnom u subotu navečer u 18 sati.

 

Go back