Župni oglasi Ravno - Trebinja: 24. nedjelja kroz godinu (16/09/2018)

  1. Danas je 24. nedjelja kroz crkvenu godinu…
  2. U ovom tjednu su Jesenske Kvatre (srijeda, petak i subota). Podsjetit ćemo se zajedno da su kvatre osobiti dani u kojima se Crkva od davnine – prateći ciklus godišnjih doba – posvećuje molitvama, djelima pokore i ljubavi, i to na velike nakane Crkve i svijeta: u ovim jesenskim kvatrama Crkva nas poziva naročito moliti za svećenička i redovnička zvanja te za kršćansku izgradnju mladeži a naravno možemo dodati i svoju osobnu nakanu.
    1. Kvatrena Misa u crkvi u Trebinji bit će u petak, 21/09/2018, u 17 sati
    2. Kvatrena Misa u crkvi u Ravnom, subota, 22/09/2018, u 17 sati
  3. Raspored svetih misa slijedeće nedjelje, 23/09/2018: Orahov Do u 8 sati, Trebinja 10 sati i Ravno 11 sati.
  4. Obljetnica Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HVO HB, utorak, 18/09/2018, sveta misa u crkvi u Ravnom u 11 sati – predvodi vojni biskup Tomo Vukšić…
  5. Slijedeće nedjelje, 23/09/2018, za vrijeme svete mise u Ravnom, u 11 sati, bit će službeno uvođenje u župu našeg novog župnika don Bernarda Marijanovića. Svetu misu u uvođenje u župu predvodit će ovlašteni predstavnik iz našeg Biskupijskog ordinarijata u Mostaru.
  6. Koristim ovu priliku da i ja, kao novoimenovani župnik župa Ravno i Trebinja, zahvalim sada već našem bivšem a sadašnjem novom župniku u župi Rotimlja, don Peri Pavloviću, na svih 30 godina (1988.–2018.) svećeničkog, ljudskog i župničkog života i rada u ovim našim župama.

Vi poznajete, braćo i sestre, i puno bolje od mene, don Peru. Mogu se samo nadati, uz vašu suradnju i pomoć, a prije svega uz Božji blagoslov, da ćemo i dalje nastaviti živjeti i raditi u dobrom smjeru, prepoznavajući i prihvaćajući Božju volju u našem osobnom i zajedničkom životu.

Našem don Peri želimo svaki Božji blagoslov na novoj župi Rotimlja (to je moja rodna župa pa je meni time nekako i više stalo!) a naše srce, kao i naši domovi, bit će mu otvoreni i zahvalni svaki put kada ga susretnemo ili kad navrati u ove naše krajeve.

Don Pero, Bog te blagoslovio!

Don Bernard Marijanović, župnik

Go back