Akcija za pokrivanje kuće vjeroučitelja Zakarije u Tanzaniji

Na poticaj nekoliko župljana župe Ravno a o prigodi oproštajne svete mise našeg dosadašnjeg župnika don Bernarda, u nedjelju, 23. kolovoza 2020. godine, kod župne crkve u Ravnom provedena je i hvalevrijedna akcija za pokrivanje kuće vjeroučitelja Zakarije i njegove obitelji u misiji Kisongo u Tanzaniji. Ova akcija je bila planirana za korizmeno vrijeme ove godine ali zbog virusne zaraze i zatvaranja granica kao i drugih ograničavanja okupljanja bila je odgođena je do daljnjega.

Prema dobivenim informacijama od našeg dosadašnjeg župnika don Bernarda kojemu je Zakarija bio kateheta i vjeroučitelj misiji Kisongo u Tanzaniji dok je on boravio u misijama, već nekoliko godina Zakarijina obitelj čeka na pokrivanje izidane kuće kako bi mogla prestati plaćati podstanarstvo te useliti u svoju kuću.

Ovom spomenutom akcijom i darežljivošću domaćih ljudi u Ravnom prikupljeno je dvije tisuće i sto eura (pet milijuna tanzanijskih šilinga) koliko je u predračunu bilo i navedeno za kompletno pokrivanje Zakarijine kuće.

Zahvaljujemo svima koji su na bilo koji način sudjelovali u akciji te se nadamo u skoro vrijeme dobiti i povratne informacije i slike iz Tanzanije kad posao bude dovršen. Hvala svima!

Go back