ČETVRTA VAZMENA NEDJELJA

Danas (08./05./2022.) ČETVRTA USKRSNA NEDJELJA
Svete Mise ove nedjelje biti će:
Ravno u 08:00 sati (Pro populo)
Trebinja
u 09:00 sati (Za + Ivicu Kristić)

RASPORED SVETIH MISA KROZ TJEDAN

 1. 05. srijeda
  Svibanjska pobožnost BDM; molitva svete krunice u 17:30 sati
  Ravno u 18:00 sati (Jedna osoba na nakanu)
 2. 05. četvrtak
  Svibanjska pobožnost BDM; molitva svete krunice u 17:30 sati
  Trebinja u 18:00 sati (Za +Dragu Filipović)
 3. 05. Petak; GOSPA FATIMSKA
  Ravno u 17:15 sati EUHARISTIJSKO KLANJANJE
  Ravno u 18:00 sati (Anka Bukvić na nakanu)
 4. 05. Subota
  Do / Prhinje u 10:00 sati (Za ++ Peru i Jelu Čokljat)

Slijedeća nedjelja (15./05./2022.) PETA USKRSNA NEDJELJA
Svete Mise ove nedjelje biti će:
–  (Trebinja) Svibanjska pobožnost BDM; molitva svete krunice u 09:30 sati
Trebinja u 10:00 sati (Za ++ Stanka i Nadu Potrebica)
–  (Ravno) Svibanjska pobožnost BDM; molitva svete krunice u 11:30 sati
Ravno u 12:00 sati (Za ++ Jelu, Ivana, Jelu, Stanu i sve ++ iz ob. Bukvić)

ŽUPNI OGLASI

- Danas; 08. 05. 2022., kako je to već tradicija od 1977. godine, organizira se hodočašće u svetište Kraljice mira u Hrasno, središnje marijansko svetište Trebinjske biskupije.

Svečana Sveta Misa počinje u 11 sati, kojoj prethodi procesija na Gradinu gdje se moli Posvetna molitva Kraljici mira koju je sastavio Sluga Božji kard. Franjo Kuharić 1987. i odakle se blagoslivljaju hodočasnici i njihova prometna sredstva.

Svečano Euharistijsko slavlje predslavi biskup Kotorski, msgr. Ivan Štironja.

- Vjeronauk za prvopričesnike i krizmanike u Ravnom je u utorak (Osnovna Škola Ravno) u 12:15 sati a na Trebinji u subotu u 12:00 sati.

- Mjesec svibanj posvećen je molitvi krunice. Mnogi su ovu pobožnost prakticirali kao djeca i odrasli i bila je to obveza koja se nije smijela preskakati. Obitelj se po zalsku sunca okupljala oko ognjišta i molitva Gospine krunice odzvanjala je u mnogim katoličkim obiteljima u Hrvatskoj i BiH. Molitva krunice je uistinu moćno oružje u borbi protiv sotone. Ona nas štiti od zlih duhova koji nas neprestano žele odvojiti od Gospe koja ima svojim životom satire glavu kao zmiji. Dobro bi bilo kad bi u našim obiteljima barem kroz ovaj Marijin mjesec oživjela zajednička molitva Gospine krunice. U našim župama također ćemo imati zajedničku molitvu Gospine krunice i litanija, pola sata prije sv. Mise uključivo i nedjeljom, a nadasve preporučam dolazak na Euharistijsko klanjanje.

- Sastanak roditelja PRVOPRIČESNIKA i KRIZMANIKA je u srijedu 11. 05. 2022. u 16 sati u župnom pastoralnom centru u Ravnom.

- Proba velikog župnog zbora je u subotu 14. 05. 2022. u 19:00 sati u Ravnom.

-U nedjelju, 15. 05. 2022. u naše župe dolaze nam župni zbor, klapa te limena glazba iz župe sv. Antuna - Komin. Oni će animirati liturgijsko pjevanje na sv. Misama te održati kratki koncert limene glazbe ispred župnih crkvi.

Mi smo kao župna zajednica, župni zborovi, prošle godine uoči spomendana sv. Antuna bili također dragi gosti gdje su nas s radošću primili. Ovime želimo i mi uzvratiti te zahvaliti na lijepom gostoprimstvu.

-U okviru Četvrte vazmene nedjelje – Nedjelje Dobrog Pastira – i u okviru evanđeoskog izvješća o Dobrom Pastiru, cijela Katolička Crkva slavi svjetski dan molitve za duhovna zvanja. Sigurno nam u ušima odzvanjaju riječi koje je Isus, Dobri Pastir, jednom prilikom rekao: "Žetva je velika, a radnika malo. Molite gospodara žetve da pošalje radnika u žetvu svoju." Treba moliti gospodara žetve za nova duhovna zvanja, jer je svako duhovno zvanje Božja inicijativa, njegova milost i njegov poziv. Molimo za dovoljan broj novih duhovnih zvanja.

Zahvalno se sabiremo oko Isusa dobrog pastira. Sa starom crkvenom pjesmom kličemo: "I ja hoću biti ovca tvoja!" Danas molimo za sljedbenike duhovnih zvanja: da u svom pozivu ustraju na dobro svih vjernika i ostalih ljudi te da i dalje nastavljaju među ljudima poslanje Isusa dobrog pastira.

Go back