DVADESET I ČETVRTA NEDJELJA KROZ GODINU

Danas (12./09./2021.) DVADESET I ČETVRTA NEDJELJA KROZ GODINU

Svete Mise ove nedjelje biti će:

Trebinja u 10:00 sati (Jedna osoba na nakanu)

Ravno u 11:00 sati (Za ++ Matu i Desu Čokljat)

 

RASPORED SVETIH MISA KROZ TJEDAN

  1. 09. ponedjeljak

Trebinja u 19:00 sati ( Nikola i Ilinka Batina na nakanu)

 

  1. 09. utorak UZVIŠENJE SVETOGA KRIŽA

Ravno u 07:30 sati (Zahvala za 8 godina svećeništva)

 

  1. 09. srijeda

Ravno u 19:00 sati (Za sve ++ iz ob. Joze Vlahinića )

 

  1. 09. četvrtak

Trebinja u 19:00 sati (Jedna osoba na nakanu)

 

  1. 09. petak

Ravno u 18:15 sati EUHARISTIJSKO KLANJANJE

Ravno u 19:00 sati (Za ++ Ivicu i Ankicu Vlahinić)

 

  1. 09. subota

Trebinja u 16:00 sati (Vjenčanje: Domagoj Prkut i Ivana Batina)

Prhinje / Do u 17:30 sati (Za ++ Peru, Cvijetu i Vidu)

 

Slijedeća nedjelja (19./09./2021.) DVADESET I PETA NEDJELJA KROZ GODINU

Svete Mise u našim župama bit će:

Trebinja u 10:00 sati (Za + Nikolinu /Niku/ Prkut)

Ravno u 11:00 sati (Pro populo)

 

 ŽUPNI OGLASI

 

  • EUHARISTIJSKO KLANJANJE: Nakon ljetnih odmora ponovno započinjemo pobožnost klanjanja Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramentu u našim župama.

Kao što je i biskup u miru, msgr. Ratko Perić u svom trodnevnom, duhovnom pohodu naglašavao važnost ove pobožnosti, te vidljive plodove koji su se ostvarili pozivam Vas da se uključimo sa još većim žarom i podamo dužnu čast koja jedino Bogu pripada a to je klanjanje. Svakoga tjedna biti će prigoda u jednoj od naših župa za ovu milosnu pobožnost.

Neka nas ova svečeva misao potakne:

„Znajte da ćete više postići moleći petnaest minuta pred Presvetim Sakramentom nego svim ostalim duhovnim činima tijekom dana. Istina, naš Gospodin svugdje čuje naše molitve, ta obećao je: ‘Tražite i dat će vam se’, ali svojim je slugama objavio da će oni koji ga posjete u Oltarskom Sakramentu zadobiti veću mjeru milosti.“   (Sv. Alfonz Marija de Liguori)

 

  • CARITAS MOSTAR: Zahvaljujući dugogodišnjem iskustvu u radu sa starijom populacijom kroz svoje ustanove i projekte, svjestan rasta broja starijih osoba koji je zbog produženja životnog vijeka vidljiv i na našim prostorima te osluškujući potrebe ove populacije, Caritas Mostar pripadnicima treće životne dobi nudi  mogućnost smještaja u Domu Emaus u Potocima.

Dom za umirovljenike Emaus otvorit će svoja vrata prvim stanarima/korisnicima, ako Bog da, 1. listopada 2021. godine. Dom raspolaže s 9 apartmana i 3 sobe, ukupnog kapaciteta 21 ležaj. Drugi prostorni kapaciteti Doma su: kapelica, prostrani park sa šetnicom, atrij, tv dvorana i dnevni boravak. Na linku u podnožju teksta, u članku o otvaranju Doma koji je tada planiran za početak rujna, možete pogledati fotoalbum. A svima nam je znano da slika govori više od tisuću riječi.  

Uz usluge smještaja i prehrane, Dom umirovljenika Emaus svojim će stanarima nuditi i druge sadržaje primjerene njihovom zanimanju i dobi: duhovne sadržaje, različite kreativne radionice, društvene igre, fitnes vježbe, i tomu slično. U blizini Doma, u istom dvorištu, dakle bez da se treba prelaziti cestu, nalazi se i župna crkva Presvetoga Srca Isusova.

Svaka soba - apartman ima vlastiti sanitarni čvor, čajnu kuhinju, tv s kablovskim priključkom, pristup internetu (wi-fi) i telefon. Dom nudi i privremeni smještaj za članove obitelji prilikom posjeta svojih najbližih.

Svi zaintreresirni više informacija mogu  dobiti u Biskupijskom Caritasu Mostar, na adresi Zagrebačka 5A te na broj telefona 036 328 917 ili upitom na e-mail: caritas-mostar@tel.net.ba

Ono što valja nagalsiti jest da je ovaj Dom namijenjen za pokretne starije osobe, one koji mogu još uvijek u najosnovijim potrebama brinuti se sami za sebe. Ukoliko se njihovo zdravstveno stanje pogorša i više ne budu u stanju da se u najosnovnijem o sebi pobrinu, jasno ukoliko to žele, bit će smješteni u druge naše domove, ovisno o vrsti bolesti, Sveta Obitelj u Mostaru ili Betanija u Čapljini.

Go back