21. NEDJELJA KROZ GODINU

Danas; (27./08./2023.) 21 NEDJELJA / GODINU
Svete Mise ove nedjelje biti će:
Orahov Do u 08:30 sati (Za ++ Božidara, Peru, Ivana, Nikolu i ost. ++ iz ob. Burum)
Trebinja u 10:00 sati (Za + Maricu Jarak)
Ravno u 11:00 sati (Za + Marka Burića)

RASPORED SVETIH MISA KROZ TJEDAN

 1. 08. Ponedjeljak
  (Jedna osoba na nakanu))
 2. 08. Utorak
  (Jedna osoba na nakanu))
 3. 08. Srijeda
  (Jedna osoba na nakanu))
 4. 08. Četvrtak
  Trebinja u 18:00 sati (Jedna osoba na nakanu)
 5. 09. Petak
  Ravno u 18:00 sati (Jedna osoba na nakanu)
 6. 09. Subota
  Dobri Do u 18:00 sati (Za + Antu Šanje)

Slijedeća nedjelja; (03./09./2023.) 22 NEDJELJA / GODINU

Svete Mise ove nedjelje biti će:
Velja Međa u 08:30 sati (Za ++ iz ob. Curić i Oberan)
Trebinja u 10:00 sati (Pro populo)
Ravno
u 11:00 sati (Za sve ++ iz ob. Janje Burić)

ŽUPNI OGLASI

- Na poziv Don Đure Bendera, župnika Gradine, naš župni zbor u subotu 26. 08. 2023., animirao je liturgijsko svečano slavlje na prvi dan trodnevnice župe, mučeništva sv. Ivana Krstitelja (Glavosjek).  Glazba, a posebno pjevanje, zauzima veliku važnost u liturgijskom slavlju jer je ujedno i sastavni dio same svečane liturgije. Naš zbor ima se čime i ponositi, jer svojim glasovima uzveličaje Misna slavlja na svim važnim svetkovinama u obje naše župe a osobito ističem zajedništvo, daljnim aktivnim zalaganjem i radom ovaj zbor ima veliku mogućnost za još boljim napredovanjem. Sve stavljamo u Božje ruke, naš rad a Božje su zasluge za sve.

- Katedralna župa Rođenja Blažene Djevice Marije - Trebinje organizira u utorak, 29. kolovoza 2023., na blagdan Mučeništva sv. Ivana Krstitelja - Glavosjek, slavlje sv. Mise i blagoslov prvoga bogoslužnog prostora na Ivanici, kao i započetih radova na budućem Pastoralnom centru u tom mjestu trebinjske župe, u Općini Ravno.

Svetu Misu će, s početkom u 18.00 sati, u koncelebraciji većeg broja svećenika, predvoditi i blagoslov obaviti mons. Petar Palić, biskup mostarsko-duvanjski i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski.

A naš župni zbor župa Ravnog i Trebinje uzveličati će ovo slavlje liturgijskim pjevanjem.

Don Ante Luburić, katedralni župnik trebinjski i biskupski vikar za Trebinjsku biskupiju poziva sav hrvatski vjernički puk da sudjeluju u ovom povijesnom događaju za mjesto Ivanicu, kao i za Općinu Ravno, a blagoslov će biti u svjetlu proslave 1000. godišnjice prvoga spomena Trebinjske biskupije.

- U subotu 2. rujna su održati će se deseti „Grgurovi hukovi“, tradicionalna književna, manifestacija koja se redovito održava u sklopu Dana općine Ravno. Program započinje u 19 sati ispred hotela "Stanica" u Ravnom.

Go back