50 godina zajedništva!

U subotu 05. veljače, svečanom Svetom Misom u 11 sati, molitvom i zahvalom Bogu u župnoj crkvu Uznesenja Blažene Djevice Marije na Trebinji, Tomislav i Mara Prkačin obilježili su 50. obljetnicu bračnog zajedništva, zlatni pir.

Vjenčali su se na Trebinji; 05. veljače 1972. Svjedoci (kumovi) koji su prisustovali sakramentu ženidbe bili su Josip Prkačin i Jozo Obradović, a vjenčatelj Don Krešimir Pandžić.

Oni su ovom prigodom obnovili zavjete sakramenta ženidbe pred svojom obitelji, rodbinom i prijateljima, te još jednom pred Bogom i svima okupljenima potvrdili svoju čvrstu vjeru, nepokolebljivu ljubav, uzajamno poštivanje i vjernost svih tih godina.

Vjerujem da je u doživljenih 50 godina braka bilo dosta radosti, ali i muke, patnje, truda, rada, neimaštine i neizvjesnosti, a sve u cilju očuvanja obiteljskog korijena i zajedništva. Rodili su četvero djece,  imaju 14 unučadi.

Slavlje ovog bračnog jubileja bila je prigoda za zahvalu, čestitku, ujedno i poticaj drugim obiteljima da ovakve i slične obiteljske događaje najave i slave, jer ovakve obljetnice i događaji u današnje vrijeme, osobito bračne, ne doživljavaju i ne slave se svaki dan.

Slavljenicima iskrene čestitke!

Proslava zlatnog bračnog jubileja nastavila se u obiteljskom domu na Dužici u veselom raspoloženju i pripravljenu gozbu ljubavi i radosti.

Go back