MISIJSKA NEDJELJA 24. listopada 2021.

Tema Svjetskog dana misija, koji će se proslaviti 24. listopada je „Ne možemo ne govoriti što vidjesmo i čusmo“ (Dj 4,20). Kao i prethodnih godina PMD BiH i RH pripremili su animacijske materijale.

Nacionalne uprave Papinskih misijskih djela Bosne i Hercegovine i Hrvatske pripremile su animacijske materijale: knjižicu i plakat. Nacionalna uprava PMD-a BiH plakat i knjižicu šalje na sve župe i katehetama u BiH.

„Ovi materijali mogu pomoći svećenicima, redovnicima, redovnicama i katehetama u pripravi za Svjetski dan misija. Ono o čemu apostoli nisu mogli šutjeti ne šute ni naši misionari, a ne bi smio šutjeti ni nitko od nas jer je širenje Radosne vijesti Isusa Krista temeljna zadaća svakog vjernika. Ima li jačeg svjedočanstva od polaganja vlastitog života kako je to učinio i sam Isus?! Osobno spasenje i spasenje svih ljudi po Isusu Kristu je najvažnija stvar kroz koju bismo sve trebali promatrati i spasenju duša podvrgnuti sva naša nastojanja. Božja ljubav je nesebična i bezgranična. Ako nas ona prožima, osjeti je svatko tko nas vidi i susretne te postaje dionikom te ljubavi. Ovi animacijski materijali nam mogu pomoći u raspirivanju žara Božje ljubavi u nama koji se vremenom gasi a da toga često nismo ni svjesni. Kad se u nama ugasi taj žar počnemo govoriti jezikom materije i potrošačkog mentaliteta koji spasenje duše ne prepoznaje ili ostavlja za neka kasnija vremena. Neka nas ovo milosno vrijeme misijskog mjeseca listopada probudi i potakne na obraćenje koje donosi plodove vječnosti.

U toj želji i pozivu na molitvu za misijsku djelatnost Crkve sve vas srdačno pozdravljam i zahvaljujem na dosadašnjoj suradnji“, poručio je mons. Luka Tunjić, nacionalni ravnatelj PMD-a BiH.

Plakat i knjižicu možete preuzeti sa naše župne stranice!

  • U iduću nedjelju, 24. 10. 2021. godine je svjetski dan misija.
  • Taj dan ćemo u našim župama posebno moli za misije, govoriti o misijama i svi prikupljeni prilozi od milostinje kao i osobni prilozi idu na tu nakanu.
  • Kako bi podržali misije potrebna su također i materijalna sredstva, i to ne mala, pogotovo jer su potrebe uvelike povećane nakon ratova kao i krize sa COVID pandemijom. potrebno je pomoći škole, skloništa, bolnice, ambulante, crkve i druge fondacije ljubavi. Stoga toplo pozivamo sve dobre ljude, kako bi u granicama vlastitih mogućnosti, željeli to obilno osigurati. Doista «tko ima dobra ovoga svijeta i vidi brata svoga u potrebi pa zatvori pred njim srce - kako ljubav Božja ostaje u njemu?“ 1Iv 3,17.

Go back