Sretan Uskrs!

Sretan Uskrs!

Dragi župljani, poštovani vjernici!

U Velikom smo tjednu, na početku Trodnevlja. Svima vama i svima vašima, koji trajno, povremeno ili tek ponekad stanujete ili navratite u ove naše župe Ravno i Trebinja, želim Sretan Uskrs!

I ne samo dan Uskrsa, nego i ovo sveto trodnevlje Velikog Četvrtka, Petka i Subote, koje vjerujem nastojite proslaviti sudjelujući i moleći u vašim župnim zajednicama, bilo ovdje ili gdje vas je život ponio. Mi kršćani nemamo važnijih dana u godini od ovih uskrsnih i nemamo značajnijeg dana od dana Uskrsa u našem katoličkom kalendaru.

Stoga, dragi župljani i dragi vjernici, unatoč svim našim životnim prilikama ili neprilikama, obvezma ili tek navikama, produbimo i oplemenimo svoje vjerničko kršćansko iskustvo u otajstvu muke, smrti i uskrsnuća našega Spasitelja, Isusa Krista, za što smo se i pripremali svatko na svoj način ove korizme.

Neka On, naš jedini Spasitelj, zaokupi naše misli, molitve, želje i svu našu djelatnost, kako bismo mogli zajedno s drugim vjernicima u svojim obiteljima i kršćanskim zajednicama uistinu dočekati i proslaviti svetkovinu Uskrsa.

Vaš župnik don Bernard

 

 

 

Go back