Župni oglasi 30. nedjelja kroz crkvenu godinu (28/10/2018) Ravno – Trebinja

  1. Danas je 30. nedjelja kroz crkvenu godinu. Danas je i sv. Šimun te će u 11 sati biti sveta misa na groblju u Čvaljini u kapelici kojoj je zaštitnik ovaj svetac.
  2. U četvrtak, 01/11/2018, su Svi Sveti, zapovijedana svetkovina. Svete mise u župnim crkvama Trebinja i Ravno bit će kao i nedjeljom, u 9,30 i u 11 sati.
  3. U petak, 02/11/2018, je Dušni dan. Svete mise po crkvama i grobljima bit će, ako Bog da, kako smo i planirali u ovih 4-5 dana prije i poslije Dušnog dana, za naše pokojne a raspored misa možete pogledati na ulazima ispred naših župnih crkava.
  4. Slijedeće nedjelje, 04/11/2018, u župnim crkvama mise su po običaju u 9,30 i 11 sati, uz one već najavljene po grobljima.
  5. Prošle nedjelje bila je Misijska nedjelja. Uz naše osobne i zajedničke molitve za misije i misionare po cijelom svijetu, posebno iz našeg hrvatskog naroda, prikupili smo u milostinji i određena novčana sredstva: Ravno 927 KM, Trebinja 273 KM. Sve šaljemo u našu Biskupiju a oni dalje u Rim. Zahvaljujem svima koji su se na bilo koji način sjetili naših misija i misionara…

(Samo u Ravnom:) U petak smo proslavili sv. Mitra na Oblatu. Zahvaljujem svima na sudjelovanju u Križnom putu i Misi koju je predvodio naš biskup Ratko Perić. Posebno zahvaljujem našim domaćicama koje su se doista potrudile oko zajedničkog domjenka u gostionici Oblat nakon svete mise te nas sve počastile svojim domaćim proizvodima. Također zahvaljujem Vlasniku gostionice za ustupljeni prostor i konobarima koji su nam bili na raspolaganju a našoj Općini za snošenje pića i ostalih troškova…

Go back