26. NEDJELJA KROZ GODINU

Danas (25./09./2022.) 26. NEDJELJA KROZ GODINU Svete Mise ove nedjelje biti će: – Orahov Do u 08:00 sati (Za ++ Antu Buruma, Mariju, Ivu, i Jelu) – Ravno u 09:00 sati (Za ++ Ivana, Maru, Ivu i Stanu Matijić) – Trebinja u 10:00 sati (Za + Peru Prkačina, na nakanu) RASPORED SVETIH MISA KROZ TJEDAN 28. 09. srijeda; Ravno u 18:00 sati (Jedna osoba za duše u čistilištu) 29. 09. četvrtak; SV. ARKANĐELI; zaštitnici Trebinjsko- Mrkanske biskupije Trebinja u 18:00 sati (Za + Marka Kriste) – Ravno u 19:00 sati (Za + Iliju Hapana)

Read more …

Najnovije vijesti

OVO JE DAN ŠTO GA UČINI GOSPODIN!

Na Trebinji smo ovih dana imali priliku ne samo duhovno, kroz trodnevnicu, već i kroz kulturna obilježavanja dočekati patron župe, to jest Uznesenje Blažene Djevice Marije i Svetog Roka. Mise trodnevnice održane su u petak, subotu ( sa euharistijskim klanjanjem) i nedjelju. Predvodio ih je župnik Don Ivan Bijakšić. Na sam patron župe Misu je predslavio Don Marin Krešić (župnik župe Svih Svetih, Aladinići) Propovijedao je o osam laži koje majka izrekne za svojega života, ne misleći na prijevaru, već na ljubav.

Read more …

RASPORED LITURGIJSKIH OBREDA U SVETOM TRODNEVLJU

Na Veliki četvrtak uvečer, na svečan se način slavi Euharistijsko slavlje, koje se naziva Misa večere Gospodnje. Tom Misom počinje Vazmeno trodnevlje. Na otajstven se način slavi i obnavlja ustanovljenje Euharistije i Svetog reda. Liturgijska boja je bijela. Dok se pjeva  "Slava" svečano zazvone zvona, koja ne zvone do ponovnog pjevanja "Slava Bogu na visini" u vazmenom bdijenju. 

Read more …

USKRSNA SVETA ISPOVIJED ZA STARE I BOLESNE

Neka se pri dolasku svećenika u vjerničke kuće pripravi: Križ, svijeća, blagoslovljena voda, bijeli stolnjak jer taj dan sam Gospodin u Presvetom Oltarskom Sakramentu dolazi. ŽUPA UZNESENJA BDM – TREBINJA Ponedjeljak, 21. 03.  - Turkovići, Pećina i Zagorac od 08:00 sati Srijeda,  23. 03. - Brijeg i Cicrina od 08:00 sati  - Rupni Do i Gaic od 09:30 sati

Read more …