PETNAESTA NEDJELJA KROZ GODINU

Danas; (14./07./2024.) PETNAESTA NEDJELJA KROZ GODINU Svete Mise ove nedjelje biti će: Trebinja u 10:00 sati (Za + Vidu i ost. ++ iz ob. Pijević)
Ravno u 11:00 sati (Pro Populo) (Za ++ Niku, Vidu i Stanu Bukvić) RASPORED SVETIH MISA KROZ TJEDAN 07. Ponedjeljak Ravno u 07:30 sati (Anka Skaramuca na nakanu) 07. Utorak Ravno u 19:00 sati (Za + Martu Šimunović 1. god.) 07. Srijeda Ravno u 19:00 sati (Za ++ Stanu, Vidu, Juru i Alberta)

Read more …

Najnovije vijesti

DUHOVNA OBNOVA; 19. i 20. 04. 2024. godine

u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije na Trebinji imati ćemo duhovnu obnovu koju će predvoditi Don Marin Krešić, Don Ivan te Filip Pandza koji će glazbeno animirati ovu obnovu a koja svakoga dana započinje svečanim Euharistijskim slavljem u 19:00 sati. Tema ove duhovne obnove su riječi iz evanđelja koje su posebno izabrane za ovu prigodu – „Mir vam ostavljam, mir vam svoj dajem.“ (Iv 14, 27).

Read more …

RASPORED LITURGIJSKIH OBREDA U SVETOM TRODNEVLJU

Na Veliki četvrtak uvečer, na svečan se način slavi Euharistijsko slavlje, koje se naziva Misa večere Gospodnje. Tom Misom počinje Vazmeno trodnevlje. Na otajstven se način slavi i obnavlja ustanovljenje Euharistije i Svetog reda. Liturgijska boja je bijela. Dok se pjeva  "Slava" svečano zazvone zvona, koja ne zvone do ponovnog pjevanja "Slava Bogu na visini" u vazmenom bdijenju. Na kraju mise nema blagoslova, nego se u tišini krene u procesiji s Presvetim do nekog pokrajnjeg oltara za pohranu Svetotajstva.

Read more …

USKRSNA SVETA ISPOVIJED ZA STARE I BOLESNE

Neka se pri dolasku svećenika u vjerničke kuće pripravi: Križ, svijeća, blagoslovljena voda, bijeli stolnjak jer taj dan sam Gospodin u Presvetom Oltarskom Sakramentu dolazi. ŽUPA UZNESENJA BDM – TREBINJA Ponedjeljak,  11. 03. - Brijeg i Cicrina od 08:00 sati - Rupni Do i Gaic od 09:30 sati Utorak, 12. 03. - Dužica od 08:30 sati - Trnčina od 10:00 sati

Read more …