Reportaža iz Katoličkog tjednika o župi Ravno

Na samom jugu Bosne i Hercegovine, nedaleko od mora i na prijelazu iz krša u veliko Popovo polje, smještena je više od četiri stoljeća stara župa Ravno. Bogata je prirodnim ljepotama i velikim kulturnim nasljeđem, a posljednji rat ju je učinio podsjetnikom na početak stradanja...

Read more …

Božićni blagoslov obitelji

Sutra, na sv. Ivana Apostola (27/12/2018), ako Bog da, započinjemo s božićnim blagoslovom obitelji. Raspored blagoslova smo podijelili po našim župnim crkvama a ujedno smo ga i objavili na našim župnim stranicama. Donosimo ga i u privitku uz ovu objavu.

Svećenik posjećuje i blagoslivlja obitelj u njezinom domu. Obično budu pripremljeni na doličnom stolu križ, blagoslovljena voda i svijeća.

Podsjećamo i na podjeljeni formular koji treba ispuniti svaka obitelj a svećenik će ga preuzeti ispunjena o blagoslovu obitelji. Donosimo ga u privitku ako ga još niste dobili.

Na dobro vam došlo Sveto porođenje Isusovo i današnji sv. Stjepan!

Read more …

Sretan Božić

"Božiću se stoga veselimo svi

i slavimo Boga koj na zemlji bi..."

 

Svim župljanima naših župa Ravno i Trebinja, onima koji borave u župi, kao i onima privremeno ili trajnije iseljenima po Domovini i svijetu: Na dobro vam došao Božić i sveto porođenje Isusovo!

 

Vaš župnik don Bernard

Read more …

Formular za popis župljana

U prilogu je formular za popis župljana/obitelji u našim župama Ravno i Trebinja. Župnik će popunjeni formular preuzeti prigodom blagoslova kuća. Možete ge preuzeti s ovoga mjesta ili u našim župnim crkvama. Također možete ga dostaviti u naše župne urede i ranije nekim vama prihvatljivijim načinom.

Hvala lijepa,

Administrator stranice

Read more …

Biskupova božićna čestitka

U prilogu pročitajte Božićnu čestitku našega biskupa Ratka Perića.

Lijepi pozdrav,

Administrator

Read more …

Blagoslovljena kapelica u Staračkom domu Ravno

U četvrtak, 13. prosinca, na sv. Luciju, blagoslovljena je kapelica sv. Josipa Radnika u Staračkom domu Ravno. Svetu misu i blagoslov predvodio je mjesni biskup Ratko Perić uz sudjelovanje nekoliko svećenika, dobročinitelja Doma, korisnika i djelatnika doma te veći broj župljana i gostiju. Ujedno je to bila prigoda zahvaliti svima koji su sudjelovali u projektu koji ovih dana dobiva svoju punu funkciju...

Read more …

Blagoslov obitelji 2018.-2019. raspored

Blagoslov obitelji – raspored: župe Ravno i Trebinja 2018./2019.

  1. prosinca (četvrtak) – Sv. Ivan:

Orahov Do, (započinje Sv. Misom u kapeli u 9 sati), Češljari i Zavala

Velja Međa (započinje Sv. Misom u kapeli u 13 sati)

  1. prosinca (petak) – Nevina Dječica:

Trnčina (započinje Sv. Misom u kapeli u 9 sati)

Turkovići (oko podne)

Read more …

Raspored božićnih ispovijedi za stare i bolesne

Božićna ispovijed starih i nemoćnih 2018./2019.

župe Ravno i Trebinja

 

  1. prosinca (ponedjeljak) – Starački dom u Ravnom: 10 sati
  2. prosinca (petak):

Velja Međa (započinje svetom misom u 9 sati)

Pećina (započinje svetom misom u 12 sati)

Read more …

Župnikovo pismo župljanima uoči Došašća

Dragi vjernici, župljani župa Ravno i Trebinja, braćo i sestre!

Srdačno vas pozdravljam uoči našeg Došašća koje započinje u nedjelju, 2. prosinca 2018. godine. Svako vrijeme u crkvenoj godini nosi svoju ljepotu i vrijednost samo za sebe. Ipak, pomalo smo svi „slabi“ baš na Došašće, koje prethodi kao priprava za Božićno vrijeme.

Baš kao što je to Korizma priprava za Uskrs, tako je i Došašće priprava za Božić. Složit ćete se sa mnom da bez kvalitetne priprave nema ni očekivanih rezultata na bilo kojem području našeg života. Tako je u školi, poslu, karijeri, obiteljskim odnosima, sportu… Tako je i u našem duhovnom životu. U Crkvi općenito, u biskupijama, u našim župama. Tako je i u naše dvije župe, u Ravnom i na Trebinji...

 

Read more …

Proslava titulara naše susjedne župe Hutovo - Krista Kralja

U nedjelju, 25. studenoga je svetkovina krista Kralja. Bit će na poseban način svečano u našoj susjednoj župi Hutovo gdje je Krist Kralj ujedno i titular župe. Bit će upriličena i trodnevnica uoči svetkovine...

Read more …