Ravanjski ljetni dani kulture 2019.

"Ravnjski ljetni dani kulture 2019." Plakat u prilogu!

Read more …

Poziv za upis na Teološko-katehetski institut Mostar

Poštovani velečasni,

U prilogu šaljem Poziv za upis na Teološko-katehetski institut Mostar i Vodič za studij. Molim Te, ukoliko je zgodno, možeš objaviti na župnom internet portalu, oglasnoj ploči ili župnom listu ali isto tako mladima preporučiti ovaj studij. Vodič za studij će doći i poštom.

Iskreno zahvaljujem za svaku dobru riječ ili djelo.

 

Don Marko Šutalo, predstojnik TKIM-a

Read more …

Poziv na registraciju birača

Velečasni župniče!

Iz Hrvatskoga konzulata u Mostaru zamolili su nas da Vam proslijedimo dopis u prilogu: Poziv na registraciju birača

Dosadašnja nam je praksa da na ovakve dopise i molbe pozitivno odgovorimo pa ne vidimo razloga zašto tako ne bi bilo i ovaj put. 

Stoga vas i pozivamo da u nedjeljnim župnim obavijestim uvrstite i ovaj Poziv na registraciju birača, kao i poziv na građansku dužnost izlaska na izbore. 

Božji blagoslov i iskren pozdrav

Don Željko Majić, generalni vikar

 

Read more …

Simpozij o posljednjem trebinjsko-mrkanskom Biskupu

13. svibnja 2019. godine, s početkom u 9 sati, u Pastoralnom centru "Sarsenterum" u Stocu, održat će se simpozij s naslovom "Trebinjsko-mrkanska biskupija za vrijeme posljednjeg biskupa ordinarija Nikole Ferića (1792-1819) i nakon njega", prigodom 200. obljetnice smrti posljednjeg trebinjsko-mrkanskog biskupa Nikole Ferića (1819.-2019.).

U prilogu prigodni plakat s dodatnim informacijama.

Simpozij je otvoren za sve zainteresirane!

Read more …

Uskrsni blagoslov hrane

Uskrsni blagoslov hrane u našim župama Ravno i Trebinja bit će, ako Bog da, na kraju svetih misa Vazmenoga bdjenja, u subotu navečer, na Trebinji u crkvi s početkom u 18 sati, a u Ravnom u crkvi s početkom u 20 sati. Dobrodošli!

Read more …

Sretan Uskrs!

Dragi župljani, poštovani vjernici!

U Velikom smo tjednu, na početku Trodnevlja. Svima vama i svima vašima, koji trajno, povremeno ili tek ponekad stanujete ili navratite u ove naše župe Ravno i Trebinja, želim Sretan Uskrs!

I ne samo dan Uskrsa, nego i ovo sveto trodnevlje Velikog Četvrtka, Petka i Subote, koje vjerujem nastojite proslaviti sudjelujući i moleći u vašim župnim zajednicama, bilo ovdje ili gdje vas je život ponio. Mi kršćani nemamo važnijih dana u godini od ovih uskrsnih i nemamo značajnijeg dana od dana Uskrsa u našem katoličkom kalendaru...

 

Read more …

Plod naše korizmene akcije

Završili smo našu ovogodišnju korizmenu akciju u kojoj smo skupljali naše darove za pročišćivače vode u Tanzaniji, nadbiskupija Arusha. Kroz našu milostinju koju smo skupljali za vrijeme pobožnosti križnih putova u obadvije naše župe Trebinja i Ravno kao i priloge koje smo dobivali u župnim uredima, skupili smo dvije tisuće maraka (2.000,00 KM). Našem pozivu se odazvala i naša općina Ravno s dodatnih tri tisuće maraka (3.000,00 KM) što zajedno iznosi pet tisuća maraka (5.000,00 KM)...

Read more …

Naša korizmena akcija: Pročistači vode za Tanzaniju!

Draga braćo i sestre,

Svakoga petka u ovoj korizmi 2019., kao što smo to i najavili, skupljamo milostinju kao plod našeg korizmenog odricanja a ove godine je to za Projekt pročistače vode u nadbiskupiji Arusha, na sjeveru Tanzanije, na molbu njihovog biskupa. Cijena jednog pročistača je otprilike tisuću eura...

Read more …

Korizmeno pokorničko hodočašće u Hrasno 2019.

U prilogu raspored Korizmenog pokorničkog hodočašća u Hrasno ove (2019.) godine te popratni letak.

Read more …

Formular za sprovod izvan župe stanovanja

U prilogu je formular za sprovode naših pokojnih koji su duže vrijeme stanovali izvan naših župa Ravno i Trebinja a po želji obitelji ukop se želi obaviti na teritoriju naših župa. Formular ispunja župnik/svećenik župe stanovanja pokojnika a treba se dostaviti u župni ured prije sprovoda.

 

Read more …