Sretan Uskrs!

Dragi župljani, poštovani vjernici!

U Velikom smo tjednu, na početku Trodnevlja. Svima vama i svima vašima, koji trajno, povremeno ili tek ponekad stanujete ili navratite u ove naše župe Ravno i Trebinja, želim Sretan Uskrs!

I ne samo dan Uskrsa, nego i ovo sveto trodnevlje Velikog Četvrtka, Petka i Subote, koje vjerujem nastojite proslaviti sudjelujući i moleći u vašim župnim zajednicama, bilo ovdje ili gdje vas je život ponio. Mi kršćani nemamo važnijih dana u godini od ovih uskrsnih i nemamo značajnijeg dana od dana Uskrsa u našem katoličkom kalendaru...

 

Read more …

Plod naše korizmene akcije

Završili smo našu ovogodišnju korizmenu akciju u kojoj smo skupljali naše darove za pročišćivače vode u Tanzaniji, nadbiskupija Arusha. Kroz našu milostinju koju smo skupljali za vrijeme pobožnosti križnih putova u obadvije naše župe Trebinja i Ravno kao i priloge koje smo dobivali u župnim uredima, skupili smo dvije tisuće maraka (2.000,00 KM). Našem pozivu se odazvala i naša općina Ravno s dodatnih tri tisuće maraka (3.000,00 KM) što zajedno iznosi pet tisuća maraka (5.000,00 KM)...

Read more …

Naša korizmena akcija: Pročistači vode za Tanzaniju!

Draga braćo i sestre,

Svakoga petka u ovoj korizmi 2019., kao što smo to i najavili, skupljamo milostinju kao plod našeg korizmenog odricanja a ove godine je to za Projekt pročistače vode u nadbiskupiji Arusha, na sjeveru Tanzanije, na molbu njihovog biskupa. Cijena jednog pročistača je otprilike tisuću eura...

Read more …

Korizmeno pokorničko hodočašće u Hrasno 2019.

U prilogu raspored Korizmenog pokorničkog hodočašća u Hrasno ove (2019.) godine te popratni letak.

Read more …

Formular za sprovod izvan župe stanovanja

U prilogu je formular za sprovode naših pokojnih koji su duže vrijeme stanovali izvan naših župa Ravno i Trebinja a po želji obitelji ukop se želi obaviti na teritoriju naših župa. Formular ispunja župnik/svećenik župe stanovanja pokojnika a treba se dostaviti u župni ured prije sprovoda.

 

Read more …

Reportaža iz Katoličkog tjednika o župi Ravno

Na samom jugu Bosne i Hercegovine, nedaleko od mora i na prijelazu iz krša u veliko Popovo polje, smještena je više od četiri stoljeća stara župa Ravno. Bogata je prirodnim ljepotama i velikim kulturnim nasljeđem, a posljednji rat ju je učinio podsjetnikom na početak stradanja...

Read more …

Božićni blagoslov obitelji

Sutra, na sv. Ivana Apostola (27/12/2018), ako Bog da, započinjemo s božićnim blagoslovom obitelji. Raspored blagoslova smo podijelili po našim župnim crkvama a ujedno smo ga i objavili na našim župnim stranicama. Donosimo ga i u privitku uz ovu objavu.

Svećenik posjećuje i blagoslivlja obitelj u njezinom domu. Obično budu pripremljeni na doličnom stolu križ, blagoslovljena voda i svijeća.

Podsjećamo i na podjeljeni formular koji treba ispuniti svaka obitelj a svećenik će ga preuzeti ispunjena o blagoslovu obitelji. Donosimo ga u privitku ako ga još niste dobili.

Na dobro vam došlo Sveto porođenje Isusovo i današnji sv. Stjepan!

Read more …

Sretan Božić

"Božiću se stoga veselimo svi

i slavimo Boga koj na zemlji bi..."

 

Svim župljanima naših župa Ravno i Trebinja, onima koji borave u župi, kao i onima privremeno ili trajnije iseljenima po Domovini i svijetu: Na dobro vam došao Božić i sveto porođenje Isusovo!

 

Vaš župnik don Bernard

Read more …

Formular za popis župljana

U prilogu je formular za popis župljana/obitelji u našim župama Ravno i Trebinja. Župnik će popunjeni formular preuzeti prigodom blagoslova kuća. Možete ge preuzeti s ovoga mjesta ili u našim župnim crkvama. Također možete ga dostaviti u naše župne urede i ranije nekim vama prihvatljivijim načinom.

Hvala lijepa,

Administrator stranice

Read more …

Biskupova božićna čestitka

U prilogu pročitajte Božićnu čestitku našega biskupa Ratka Perića.

Lijepi pozdrav,

Administrator

Read more …