Naša korizmena akcija: Pročistači vode za Tanzaniju!

Draga braćo i sestre,

Svakoga petka u ovoj korizmi 2019., kao što smo to i najavili, skupljamo milostinju kao plod našeg korizmenog odricanja a ove godine je to za Projekt pročistače vode u nadbiskupiji Arusha, na sjeveru Tanzanije, na molbu njihovog biskupa. Cijena jednog pročistača je otprilike tisuću eura...

Read more …

Korizmeno pokorničko hodočašće u Hrasno 2019.

U prilogu raspored Korizmenog pokorničkog hodočašća u Hrasno ove (2019.) godine te popratni letak.

Read more …

Formular za sprovod izvan župe stanovanja

U prilogu je formular za sprovode naših pokojnih koji su duže vrijeme stanovali izvan naših župa Ravno i Trebinja a po želji obitelji ukop se želi obaviti na teritoriju naših župa. Formular ispunja župnik/svećenik župe stanovanja pokojnika a treba se dostaviti u župni ured prije sprovoda.

 

Read more …

Reportaža iz Katoličkog tjednika o župi Ravno

Na samom jugu Bosne i Hercegovine, nedaleko od mora i na prijelazu iz krša u veliko Popovo polje, smještena je više od četiri stoljeća stara župa Ravno. Bogata je prirodnim ljepotama i velikim kulturnim nasljeđem, a posljednji rat ju je učinio podsjetnikom na početak stradanja...

Read more …

Božićni blagoslov obitelji

Sutra, na sv. Ivana Apostola (27/12/2018), ako Bog da, započinjemo s božićnim blagoslovom obitelji. Raspored blagoslova smo podijelili po našim župnim crkvama a ujedno smo ga i objavili na našim župnim stranicama. Donosimo ga i u privitku uz ovu objavu.

Svećenik posjećuje i blagoslivlja obitelj u njezinom domu. Obično budu pripremljeni na doličnom stolu križ, blagoslovljena voda i svijeća.

Podsjećamo i na podjeljeni formular koji treba ispuniti svaka obitelj a svećenik će ga preuzeti ispunjena o blagoslovu obitelji. Donosimo ga u privitku ako ga još niste dobili.

Na dobro vam došlo Sveto porođenje Isusovo i današnji sv. Stjepan!

Read more …

Sretan Božić

"Božiću se stoga veselimo svi

i slavimo Boga koj na zemlji bi..."

 

Svim župljanima naših župa Ravno i Trebinja, onima koji borave u župi, kao i onima privremeno ili trajnije iseljenima po Domovini i svijetu: Na dobro vam došao Božić i sveto porođenje Isusovo!

 

Vaš župnik don Bernard

Read more …

Formular za popis župljana

U prilogu je formular za popis župljana/obitelji u našim župama Ravno i Trebinja. Župnik će popunjeni formular preuzeti prigodom blagoslova kuća. Možete ge preuzeti s ovoga mjesta ili u našim župnim crkvama. Također možete ga dostaviti u naše župne urede i ranije nekim vama prihvatljivijim načinom.

Hvala lijepa,

Administrator stranice

Read more …

Biskupova božićna čestitka

U prilogu pročitajte Božićnu čestitku našega biskupa Ratka Perića.

Lijepi pozdrav,

Administrator

Read more …

Blagoslovljena kapelica u Staračkom domu Ravno

U četvrtak, 13. prosinca, na sv. Luciju, blagoslovljena je kapelica sv. Josipa Radnika u Staračkom domu Ravno. Svetu misu i blagoslov predvodio je mjesni biskup Ratko Perić uz sudjelovanje nekoliko svećenika, dobročinitelja Doma, korisnika i djelatnika doma te veći broj župljana i gostiju. Ujedno je to bila prigoda zahvaliti svima koji su sudjelovali u projektu koji ovih dana dobiva svoju punu funkciju...

Read more …

Blagoslov obitelji 2018.-2019. raspored

Blagoslov obitelji – raspored: župe Ravno i Trebinja 2018./2019.

  1. prosinca (četvrtak) – Sv. Ivan:

Orahov Do, (započinje Sv. Misom u kapeli u 9 sati), Češljari i Zavala

Velja Međa (započinje Sv. Misom u kapeli u 13 sati)

  1. prosinca (petak) – Nevina Dječica:

Trnčina (započinje Sv. Misom u kapeli u 9 sati)

Turkovići (oko podne)

Read more …