Uz nove odredbe Kriznog stožera

Uz nove odredbe Kriznog stožera

Read more …

Jednodnevno klanjanje pred Presvetim u našim župama

Dragi vjernici,

Ako Bog da, u Velikom tjednu planiramo po jedan dan izložiti Presveto Otajstvo u našim župnim crkvama i to po ovom rasporedu:

Ponedjeljak (06/04/2020) - župna crkva u Ravnom, od 8 sati ujutro do 19 sati navečer;

Srijeda (08/04/2020) - župna crkva na Trebinji, od 8 sati ujutro do 19 sati navečer;

Pozivamo sve naše župljane koji mogu i žele da osobno ili obiteljski posjete naše crkve u ove dane u vrijeme kada im odgovara na molitvu pred Presvetim oltarskim sakramentom. Može se izmoliti osobno ili zajednički krunica, križni put, litanije ili samo ostati u tišini i sabranosti - kako već tko želi. Crkve će biti otvorene a Presveto izloženo na oltaru u pokaznici. Molitvenih nakana nam ne nedostaje a posebno ističemo i preporučamo u molitve naše aktualno stanje pandemije.

Župnik

Read more …

Upute za Uskrs 2020.

Velečasni župniče i braćo svećenici!

U prilogu Uskrsna čestitka našega Ordinarija te Okružnica o slavlju Velikoga tjedna s Dekretima Kongregacije za bogoštovlje i disciplinu sakramenata. Tu su i Zazivi za Sveopću molitvu na Veliki petak. 

Kako i sami vidimo i Sveta Stolica, zbog svagdanje izmijene događanja, ima potrebu neke odredbe ažurirati (najprije odredbe 19. ožujka, a onda nadopuna 25.). Nitko ne zna što će se dogoditi sutra, kamo li za 10 dana kada se bude slavio Uskrs. Stoga osluškujmo, odgovorni budimo i nadasve se Bogu molimo. 

U ime osoblja Ordinarijata svima želim blagoslovljen korizmeni hod i sretan Uskrs

Don Željko Majić

generalni vikar

Read more …

Digitalno izdanje Crkve na kamenu

Digitalno izdanje Crkve na kamenu

Draga braćo svećenici, obraćamo vam se u ovo teško vrijeme u kojemu čitavim svijetom vlada psihoza zbog velike opasnosti koja prijeti čovječanstvu od pogubna koronavirusa. Ova je nevolja uzdrmala cijeli svijet i potpuno promijenila, barem na trenutak, navike i način života, te može imati nepredvidljive posljedice u budućnosti, i to na raznim područjima...

Read more …

Potpuni oprost

 

IKA, 26. ožujka 2020.: Vjernicima koji su zaraženi virusom Covid-19, uobičajeno zvanim koronavirus, kao i zdravstvenim djelatnicima, članovima obitelji i svima koji se s bilo kojega naslova, pa i molitvom, brinu o njima, udjeljuju se posebni oprosti.

Read more …

Dodatne Biskupove upute o korona virusu

 

Poštovani župnici, braćo svećenici!

U prilogu vam dostavljamo ponovno obraćanje našega mjesnoga Biskupa u prigodi razvoja i opasnosti corona virusa. Ovaj dopis uvažava nove odredbe raznih razina civilne vlasti i njihovih kriznih stožera s primjenom na naše crkveno poslanje. Od svih nas se očekuje razboritost, ali i snaga vjere da u toj istoj vjeri zajedno s povjerenim nam vjernicima prođemo ovu pustinju kušnje. 

Sve vas iskreno s poštovanjem i bratski pozdravljam

Don Željko Majić

generalni vikar 

 

 

 

Read more …

Upute za svećenike i vjernike o ponašanju u stanju pandemije - biskup Ratko Perić

Poštovani župnici i braćo svećenici!

U prilog vam dostavljam dodatne Upute i odredbe za crkveno djelovanja u situaciji proglašene pandemije koronavirusa, našega mjesnoga biskupa msgr. Ratka Perića. 

Kao Kristovi svećenici čuvajmo svetost sakramenata i  budimo odgovorno ohrabrenje povjerenim nam vjernicima te zajedno s njima sve svoje pouzdanje stavimo u ruke našega Stvoritelja i Spasitelja, uzdajući se u moćni majčinski zagovor Presvete Djevice Bogorodice Marije i sv. Josipa najsnažnijega zaštitnika slabih i potrebnih pomoći. 

S poštovanjem vas pozdravljmo

Don Željko Majić

generalni vikar

Read more …

Upute i odredbe za ponašanje u situaciji proglašene pandemije koronavirusa

Poštovani župnici i braćo svećenici!

U prilog vam dostavljam Upute i odredbe za ponašanje u situaciji proglašene pandemije koronavirusa.

Dopis potpisuje Vinko kard. Puljić, predsjednik BK BiH ali su one plod zajedničkoga promišljanja, savjetovanja i dogovora svih naših nad/biskupa.

Kao Kristovi svećenici budimo odgovorno ohrabrenje povjerenim nam vjernicima te zajedno s njima sve svoje pouzdanje stavimo u ruke našega Stvoritelja i Spasitelja, uzdajući se u moćni majčinski zagovor Presvete Djevice Bogorodice Marije. 

S poštovanjem vas pozdravljmo

Don Željko Majić

generalni vikar

 

 

Read more …

Nedjelja solidarnosti 2020.

Poštovani župnici!

U prilogu vam dostavljam Okružnicu biskupa Ratka o Nedjelji solidarnosti - Treća korizmena. 

Svako vam dobro i iskren pozdrav

Don Željko Majić, generalni vikar

 

Read more …